Gardinstang eller gardinskinne?

Gardiner er med på å gjøre rommet mer sofistikert, og bidrar til å gi det et mykere, varmere preg. På samme måte kan selve gardinopphenget være med på å underbygge et uttrykk og en stil som du velger.

Gardinhøyder kan henges opp på to ulike måter; De kan henges opp i valgfri høyde på vegg i en gardinstang som er av treverk eller i metall utførelse. Alternativt kan du bruke en gardinskinne som festes enten på vegg eller i taket.

Du kan enkelt bestille gardinoppheng på mål i nettbutikken her.

Gardinstang

Gardinstang med gardinringer og lys gardin. Foto.

En gardinstang kan være et bærende design-element i interiøret, avhengig av valg av farge, finish og tykkelse på stangen.

Du kan gjøre gardinstangen til en naturlig, integrert del av interiøret ved å hente igjen fargen du har brukt på vegg eller på gardinen, eller du kan understreke din genuine stil og fremheve stengene på en slik måte at de matcher elementer i interiøret, liksom et bord, sofafargen eller andre elementer du vil vektlegge.

Gardinmaker.no har et uendelig stort utvalg av gardinstenger i malt eller beiset treverk, i ekte, sort smijern, eller også i et stort antall metallfarger som kan skape din helt egne, genuine stil.

Gardinhøydens utforming og fold-type øverst på gardinen avgjør om den skal henges opp i gardinringer, eller om gardinen skal tres inn på stangen gjennom et foldebånd eller med stålmaljer, som begge lager en stram wave-form øverst.

Ved stanglengder over 210 cm skjøtes gardinstenger på midten, og skjøten plasseres i en ekstra veggholder på midten som gardinen ikke kan trekkes forbi. Gardinstenger er derfor best egnet til å ramme inn hvert enkelt vindu for seg.

Det vanligste er å plassere gardinstangen midtstilt over vinduet, men avhengig av veggplass og møblering kan den trekkes ut på valgfri side, der en gardinhøyde parkeres på èn valgfri side.

Tradisjonelt monteres gardinstenger ca 8 cm fra overkant av vinduet, der stangen går 15 cm ut på hver side av vinduskarmen, med tillegg av endedekor.

I den senere tid er det blitt mer vanlig å tenke at gardinstenger med fordel kan med fordel monteres i en høyde langt over øvre karm, for å gi inntrykk av mer takhøyde, og i en stanglengde som går minst 20-25 cm ut på hver side av vinduet, slik at mesteparten av gardinhøyden parkeres og henges utenfor selve vindusåpningen. På den måten virker vinduet større, samtidig som det slippes inn mest mulig lys.

Mer informasjon?

NYTTIG INFORMASJON OM GARDINSTANG

Gardinskinne

Hvit Nexty dobbel gardinskinne med to lag gardiner. Foto.

En gardinskinne er som oftest festet i taket eller med veggbeslag høyt opp på vegg mot tak, avhengig av festemuligheten. Med lange gardiner fra gulv til tak får du et eksklusivt, sofistikert og sømløst uttrykk, som også skape et inntrykk av at du har en høyere takhøyde også.

Velg en funksjonell skinne som gir gardinen all fokus, eller en dekorativ Nexty gardinskinne i en av syv spennende farger, liksom sort, champagne, grå ask eller sølv. Det er perfekt hvis du ønsker at den skal synes å være et design-element i seg selv.

Gardinene kroker i trinser på hjul som beveger seg lett i skinnesporet, også over innvendige skjøter og i hjørner, og sikrer at gardinene er lette å trekke for og fra. Med en førerstang i transparent utførelse beskytter du om ønskelig tekstilen enda litt ekstra.

Gardinskinner gjør det enkelt å drapere store veggpartier med gardiner, der gardinhøydene kan plasseres og parkeres på valgfrie steder når de ikke er trukket for. Jo flere løse gardiner, jo mer fleksibilitet, mens færre men bredere gardiner kan gi et moderne uttrykk.

Nexty dekorativ gardinskinne er også perfekt å bruke hvis du ønsker deg en wavegardin med en jevn og myk bølgeform, som må henge under skinnen for å bevege seg fritt slik at denne synes. Dette er interiørdesignerens favoritt, fordi du får en moderne loungegardin som gir en eksklusiv og avslappende hotellstemning.

Velg dobbel skinne der du kan kombinere to stoffer med ulike farger og kvaliteter, og som sammen kan benyttes til å trekkes for og fra for å regulere grad av innsyn og innslipp av lys og varme. Det gir et spesielt eksklusivt og elegant resultat, samtidig som de utfyller en viktig oppgave.

Doble gardinskinner er spesielt mye brukt i stuer i kombinasjon med en litt gjennomsiktig og florlette, stores-gardin bakerst som siler lyset og hindrer litt innsyn, i kombinasjon med en tekstil med en gardin som er foret eller har en tettere vevstruktur inn i rommet, og som trekkes for om kvelden eller når solen står rett inn i rommet.

Mer informasjon?

NYTTIG INFORMASJON OM GARDINSKINNER

Designteam

Vårt designteam tilbyr deg gratis og helt uforpliktende råd om valg av gardiner, oppheng og solskjerming på chat, e-post eller i en videokonsultasjon, slik at du kan komme i gang med ditt prosjekt. Følg linken her!

Gratis fargeprøver

Du kan også bestille gratis fargeprøver som vil være et perfekt utgangspunkt for å vurdere farger, teksturer og egenskaper opp mot interiør, behov og ønsker. Vi sender i løpet av kort tid! Bestill gratis fargeprøver her!

Gratis råd og veiledning

Vårt designteam tilbyr deg gratis og helt uforpliktende råd på chat, e-post eller i en videokonsultasjon, slik at du kan komme i gang med ditt prosjekt. Klikk her for å kontakte vårt designteam

Se vår
produktkatalog

Her finner du nyttig informasjon og masse inspirasjon, som hjelper deg å ta riktige valg for dine vinduer LES HER .