Fra en gammel, sliten låve til et drømmested med Ibiza-inspirasjon

I denne episoden reiser Halvor, Ole og Torkild nordover til fantastiske Sommarøy, som er et aktivt fiskevær med 300 innbyggere som ligger èn times kjøring fra Tromsø.

Her skal gutta pusse de opp en gammel låve fra 1940 som var i overkant sliten! Låven var faktisk i så dårlig stand at hele bygget måtte renoveres av eierne før Halvor & Co kunne sette i gang med sin oppussing.

Drøm deg nedover til Sør-Europa!

Halvor er inspirert av Ibiza, sol & sommer når han planlegger interiøret, som skal holdes i naturfarger som hvitt og beige, og med en kul tapet med palmer!

Det eneste som til slutt er igjen av låven er det gamle fjøset, som nå blir gjort om til et soverom med en fantastisk utsikt både ned til stranda og rett over til Håja. Det gamle treverket på gulv og vegger beholdes, der til og med den gamle møkkarenna bevares, men som nå fylles opp med kortreist skjellsand fra stranden utenfor.

Her blir det en skikkelig beach-følelse, med en stor seng midt i rommet, hvitmalte tak og gjennomgående lyse farger. Sengegavlen er bygget på stedet av gjenbrukte, gamle materialer fra de opprinnelige låvedørene.

Liftgardinene er måltilpasset med en lys lin-tekstil fra Designers Guild kolleksjonen Brera Lino, i fargen Oyster. De er skreddersydd med et lystett fôrstoff, der den kjedebetjente liftgardinen er av typen hard fold med spiler, for en ren og litt strammere look. Med disse deilige liftgardinene ligger alt til rette for en god natts søvn, selv når det er midnattssol!

Her har de valgt:

Liftgardin, hard fold med spiler
Farge Oyster
Designer Designers Guild
Kolleksjon Brera Lino
Tekstiltype Lin / look
Bestill her

«Hvitt er mer enn bare hvitt»!

Etasjen over har blitt forvandlet til et kombinert kjøkken- og oppholdsrom der alle vegger ble malt med en nydelig kalkmaling i en vakker grånyanse. I perfekt kontrast til veggfargen er resten av interiøret i en kritthvit farge.

«Hvitt er mer enn bare hvitt» sier Halvor, og velger både gardiner, benkeplate, takfarge og også lysbrytere i en helt kritthvit farge. Det passer middelhavsstilen perfekt!

Stranden blir dratt rett inn når Halvor legger et sandfarget, vasket eikegulv, og der stråhatter blir omgjort til lamper for å få den helt ekte Ibiza-look’en!

Halvor velger helt tynne og deilige gardiner i fargen White fra Nya Nordiska sin kolleksjon Suko CS. Disse har en vakker blyantfold i rynkehodet, der den florlette tekstilen underbygger stilen, og er i tillegg er med på å dempe romklangen.

Gardinhøyder har også en viktig visuell funksjon!

I stuen er Halvor opptatt av at gardinene skal ha en viktig visuell funksjon selv om de ikke kan trekkes for og fra i det store, katedral-lignende skråvinduet. Her har han derfor montert hvite Nexty gardinskinner i en lengde på 60 cm på hver side av vinduet, slik at gardinene rammer inn vinduet, samtidig som utsikten fortsatt bevares.

Her har de valgt:

Gardinhøyde med blyantfold
Farge White
Designer Nya Nordiska
Kolleksjon Suko Trevira CS
Tekstiltype Lin / look
Bestill her
Gardinskinner, stål Nexty
Farge Hvit
Bestill her

Fra møkkakjeller til et hyggelig uterom

Møkkakjelleren er omgjort til et perfekt uterom som kan nytes de dagene det blåser eller regner. Her er det snekret opp en stor L-formet sittebenk med massevis av deilige puter, og gulvet er hellelagt med skifter og har fått en peis som varmer på kalde dager.

Halvor elsker å kombinere ulike størrelser, kvaliteter og farger når han kommer med alle putene sine! Noen er også skreddersydd med en liten pyntekant på 2 cm for litt ekstra dekor, og «miks og match» er et viktig stikkord!

Her har de valgt:

Pyntepute, kvadrat
Størrelse 50 x 50 cm
Farge Pebble
Designer Designers Guild
Kolleksjon Brera Lino
Tekstiltype Lin / look
Bestill her
Pyntepute, kvadrat
Størrelse 50 x 50 cm
Farge Natural
Designer Designers Guild
Kolleksjon Brera Lino
Tekstiltype Lin / look
Bestill her
Pyntepute, kvadrat
Størrelse 50 x 50 cm
Farge Oyster
Designer Designers Guild
Kolleksjon Brera Lino
Tekstiltype Lin / look
Bestill her

Designteam

Vårt designteam tilbyr deg gratis og helt uforpliktende råd om valg av gardiner, oppheng og solskjerming på chat, e-post eller i en videokonsultasjon, slik at du kan komme i gang med ditt prosjekt. Følg linken her!

Gratis fargeprøver

Du kan også bestille gratis fargeprøver som vil være et perfekt utgangspunkt for å vurdere farger, teksturer og egenskaper opp mot interiør, behov og ønsker. Vi sender i løpet av kort tid! Bestill gratis fargeprøver her!