Fra 60-talls look til et nytt hytteparadis med et klassisk uttrykk i os

I Os sør for Bergen finner vi hytta som skal forvandles i årets andre episode. Hytta har skog på alle kanter og havet rett ut, - med en fantastisk nydelig utsikt. Den ble kjøpt av en aktiv familie fra Bergen i 2020, og de har vært der hver helg siden! Nå er det tid for å fjerne 60-tallspreget, - og da skal motorsagen i gang!

Halvor ser fort at hytta mangler både stil og sjarm, og ønsker å skape et klassisk uttrykk med grønt som hovedfarge. Veggen mellom stuen og kjøkkenet fjernes, der han i stedet etablerer et større rom med ulike soner som deles opp ved bruk av store tepper. Her åpnes det opp både mot skogen på den ene siden, - og mot havet på den andre. Alle veggflater får en vakker, dus grønnfarge, med en kombinasjon av malt panel og platelagte vegger tapetsert med en vakker grønn tapet med lin-struktur look.

Liftgardinen som løfter hele kjøkkenet!

I vinduet i kjøkkendelen får den grønne veggfargen følge av en liftgardin, hard fold med spiler. Systemet monteres over vinduet opp mot taket for å slippe inn mest mulig lys, og i samme bredde som utvendig karm.

Tekstilen er et vakkert og klassisk paisley-mønster i rødlige og beige nyanser fra Ralph Lauren sin kolleksjon Stepping Stone Paisley. Fargen heter Red Earth og matcher den nydelige gønnfargen på veggen helt perfekt!

Nedenfor kan du enkelt kopière stilen, der du aller først bør begynne med å bestille gratis fargeprøver av tekstilen.

Her har de valgt:

Liftgardin snorbetjent, hard fold med spiler
Farge Red Earth
Designer Ralph Lauren
Kolleksjon Stepping Stone Paisley
Tekstiltype Lin / look
Bestill her

Stuen holdes i duse naturtoner, og løftes med florlette gardiner og metallstenger

I stuen er det spesielt viktig å åpne opp til den helt fantastiske utsikten mot havet, og det er derfor satt inn større vinduer og en dobbelt verandadør som leder ut til den nye terrassen.

Her velger Halvor et prisgunstig tekstil fra Designers Guild som ser ut som lin og med en åpen vevstruktur. Kolleksjonen heter Cosia der fargen holdes i en lys naturfarge som heter Parchment.

Gardinhøydene er sydd med blyantfold øverst i rynkehodet og i en lengde fra gulv til tak. Gardinene er ment å være et dekorelement og skal ikke trekkes for de store vindusflatene. Som oppheng har Halvor derfor valgt å bruke korte gardinstenger som er måltilpasset i lengde 60 cm fra kolleksjonen Lux Ø29 mm i fargen antikk messing.

Den grå, store kosestolen har fått følge av en pute i samme Ralph Lauren-tekstil som liftgardinen i kjøkken-delen. På den måter «trekker» han fargen med seg inn i stuen og kobler sammen de ulike sonene for å skape en helhet.

Her har de valgt:

Gardinhøyde med blyantfold
Farge Parchment
Designer Designers Guild
Kolleksjon Cosia
Tekstiltype Lin-look (FR-behandlet)
Bestill her
Gardinstang i metall, Lux Ø29 mm
Farge Antikk Messing
Endedekor Spyd Endekappe
Bestill her
Pyntepute, kvadrat
Størrelse 50 x 50 cm
Farge Red Earth
Designer Ralph Lauren
Kolleksjon Stepping Stone Paisley
Tekstiltype Lin / look
Bestill her

Den samme vakre puter er skreddersydd til den store utestolen også, og er med på å hente igjen den sarte rød/rosa fargen også til uteområdet.

Det gamle kjøkkenet ble til et nytt eventyrlig soverom i loungestil

Halvor og teamet lager nytt soverom der det gamle kjøkken var, og med ny inngang fra utsiden av hytta. Dette blir et koselig anneks med skogen rett ut! Her velger Halvor å slå på plater og tapetsert med en fantastisk grønn tapet, der en stor deilig seng med masse puter fyller rommet.

I vinduet henges opp gardiner i en tekstil fra Villa Nova sin kolleksjon Seville i fargen Bone. Disse er foret med et lystett fôrstoff som hindrer lysinnslipp om natten. Gardinhøydene med blyantfold øverst i rynkehodet er montert på en Nexty gardinskinne i farge grå ask, og i en lengde som dekker hele vindusåpningen slik at gardinene kan trekkes både for og fra.

Her har de valgt:

Gardinhøyde med blyantfold
Farge Bone
Designer Villa Nova
Kolleksjon Seville
Tekstiltype Bomull
Bestill her
Gardinskinner, stål Nexty
Farge Grå Ask
Bestill her

(Foto: Ragnar Hartvig og TMM)

Designteam

Vårt designteam tilbyr deg gratis og helt uforpliktende råd om valg av gardiner, oppheng og solskjerming på chat, e-post eller i en videokonsultasjon, slik at du kan komme i gang med ditt prosjekt. Følg linken her!

Gratis fargeprøver

Du kan også bestille gratis fargeprøver som vil være et perfekt utgangspunkt for å vurdere farger, teksturer og egenskaper opp mot interiør, behov og ønsker. Vi sender i løpet av kort tid! Bestill gratis fargeprøver her!