Glomfjord alpinsenter har en dugnadsdrevet varmestue som trenger litt kjærlighet!

Turen går til den lille industribygda Glomfjord i Nordland fylke, som ligger rett ved vår nest største isbre, Svartisen. Øverst i alpinbakken ligger den dugnadsdrevne varmestua, som er så «sliten» og innestengt at den rett og slett trenger litt kjærlighet, omsorg og en skikkelig oppgradering for at hele bygda skal få et koselig sted å varme seg i.

Oppgaven blir å skape en illusjon av en alpelodge, med stor peis, skiferbelagte vegger innvendig, og deilige, rene lin- og ulltekstiler i fargene grått og blått. Dermed rives veggene for å gi plass til et nytt kjøkken og et større oppholdsrom, der kun den gamle kirkebenken beholdes av gammelt inventar!

Speilvegg i kjøkkenet hindrer innsyn!

Det nye kjøkkenet får en smart, ny speilvegg der de som står inne på kjøkkenet kan se ut til varmestuen, mens de som står på motsatt side ikke kan se inn. Over vinduet er det montert en liftgardin som betjenes med grå snorer for å matche karmfargen, skreddersydd i en vakker lin-kvalitet fra Les Crèations de la Maison i fargen Blue.

Hurra for rundt!

Den samme liftgardinen i blå lin monteres i samme høyde over vinduskarmen ved det nye spisebordet, for å skape en helhet. I dette området er det også satt inn et nytt kjempestort, rundt vindu med utsikt rett til Svartisen. De to deilige hvilestolene får selvfølgelig deilige puter i en rutete ulltekstil fra Holmen-Tex, som henter igjen blåfargen i liftgardinen, og gjør det ekstra godt å hvile etter en lang dag i bakken.

Benkerygger kledd med saueskinn

Ole har snekret en praktisk benk til det lange spisebordet, som har fått en måltilpasset madrass i en grå linkvalitet: Benk-ryggen er kledd med ekte saueskinn, slik at det blir ekstra mykt å sitte for slitne bein! Smart, ikke sant?

Her har de valgt:

Liftgardin, soft fold uten spiler
Farge Blue
Snortrekk farge Grå
Designer Les Crèations de la Maison
Kolleksjon Canyon
Tekstiltype Lin / look
Bestill her
Pyntepute, kvadrat
Størrelse 50 x 50 cm
Farge Blue
Designer Les Crèations de la Maison
Kolleksjon Canyon
Tekstiltype Lin / look
Bestill her
Pyntepute, kvadrat
Størrelse 50 x 50 cm
Farge Grå, blå og hvit
Designer Holmen-Tex
Kolleksjon Woolchic
Tekstiltype Ull / look
Bestill her
Måltilpassede madrasser
Farge Grey
Designer Les Crèations de la Maison
Kolleksjon Canyon
Tekstiltype Lin / look
På forespørsel
Måltilpassede madrasser
Farge Grå, blå og hvit
Designer Holmen-Tex
Kolleksjon Woolchic
Tekstiltype Ull / look
På forespørsel

Varmestue med plass til mange

På ekstra kalde dager skal det være godt å komme inn i varmen, og det er derfor montert en stor peis midt i varmestuen, som kan snus 360 grader rundt i rommet.

Her er det plass til veldig mange, takket være de nye benkene Ole har tilpasset langs alle veggene, der det er plass til å sette fra seg mat og drikke på de små bordene mellom madrassene. Alle de måltilpassede madrassene er skreddersydd med den rutete ull-tekstilen fra Holmen-Tex i grå-/blå farger for å skape en helhet i interiøret.

Plissègardiner som nesten forsvinner i toppen!

Alle de syv nye, store vinduene får effektiv solskjerming når Halvor velger måltilpassede, topphengte plissègardiner med trekkspill-folder i en lys, grå-beige farge. Disse velger han å montere innvendig inne i nisjene mellom vinduskarmene, slik at de knapt blir synlige når de er trukket opp. På godværsdager, når solen titter frem, vil det transparente plissè-tekstilet skjerme mot sol og varme, og effektivt filtrere lyset inn i rommet.

Her har de valgt:

Enkel plisségardin, snorbetjent topphengt
Farge Hickory brown
Designer The Window Studio
Kolleksjon Thin Lines
Tekstiltype Transparent
Bestill her

Designteam

Vårt designteam tilbyr deg gratis og helt uforpliktende råd om valg av gardiner, oppheng og solskjerming på chat, e-post eller i en videokonsultasjon, slik at du kan komme i gang med ditt prosjekt. Følg linken her!

Gratis fargeprøver

Du kan også bestille gratis fargeprøver som vil være et perfekt utgangspunkt for å vurdere farger, teksturer og egenskaper opp mot interiør, behov og ønsker. Vi sender i løpet av kort tid! Bestill gratis fargeprøver her!