«Hamptons møter Flekkefjord» i generasjonshytta på Foreholmen

I sesongens tredje episode går turen til Foreholmen utenfor Flekkefjord, som ligger vakkert til og med fantastisk utsikt, med et ærverdig landskap der det også skimter ut mot åpent hav. Dagens eiere har arvet en generasjonshytte fra sine besteforeldre, som ble bygget tilbake i 1969. Nå er det på tide med et nytt, friskt pust, med helt nye farger og tekstiler fra Halvor & Co.

Stilmessig er det tatt utgangspunkt den vakre Hampton-stilen, som nå skal få møte Flekkefjord i en helt ny kombinasjon! Her skal naturen bli med inn, der det lyse, lette og jordnære skal sette stilen. Fargene følger også med ut, og hytta males i en varm, lys og grå-beige farge.

Ute lages det et helt nytt lounge-område der Halvor lager en bålplass med bålpanne omringet av stoler. Disse fylles opp med masse deilige puter i lyse, deilige farger fra havet; i blått og litt turkis. De samme pute-tekstilene er benyttet i stue og kjøkken, der Halvor kombinerer ulike materialer, kvaliteter, farger og putestørrelser for å skape en spennende effekt.

Halvor elsker puter! «Lek og bland ulike farger, mønstre og størrelser, - da blir det fint» sier han bestandig. For å skape en helhet i interiøret har han derfor brukt den samme batik-tekstilen i puter som han kombinerer med mange andre i tekstiler fra Designers Guild kolleksjonen Brera Lino, i fargene Ink, Sky og Celadon. Disse mikses med ulike størrelser, 50x50 cm og 40x60 cm.

Her har de valgt:

Pyntepute, kvadrat
Størrelse 50 x 50 cm
Farge Ink
Designer Ralph Lauren
Kolleksjon Pigalle Batik
Tekstiltype Lin / look
Bestill her
Pyntepute, kvadrat
Størrelse 50 x 50 cm
Farge Ink
Designer Designers Guild
Kolleksjon Brera Lino
Tekstiltype Lin / look
Bestill her
Pyntepute, kvadrat
Størrelse 50 x 50 cm
Farge Sky
Designer Designers Guild
Kolleksjon Brera Lino
Tekstiltype Lin / look
Bestill her
Pyntepute, rektangel
Størrelse 40 x 60 cm
Farge Celadon
Designer Designers Guild
Kolleksjon Brera Lino
Tekstiltype Lin / look
Bestill her

Inne har Halvor lagt ny parkett i en farge som matcher perfekt til den vakre tapeten, og i tillegg er det satt inn mye større vinduer langs hele den ene veggen med en ny terrassedør på hele fire meter!

Den vakre, flislagte peisen er også et blikkfang. For ikke å snakke om gardinene, - som er prikken over i’en! Gardinhøydene er sydd med blyantfold øverst i rynkehodet, i en vakker blå/hvit mønstret tekstil Pigalle Batik fra Ralph Lauren i fargen Ink. Tekstilen er inspirert av tradisjonelle batikk-trykk, og har et stort motiv i indigo og elfenben, trykket på en lin-kvalitet.

Gardinhøydene er montert på en Nexty gardinskinne i fargen Grå ask som går over hele den lange vindusrekken. Skinnefargen «glir inn» i veggfargen, og tar igjen fargen i den vakre tapeten med lin-struktur. Gardinskinnen har trinser på hjul som «løper» inne i skinnesporet under, og gjør det enkelt å trekke gardinene for og fra. Gardinene ble et fantastisk blikkfang i rommet!

Her har de valgt:

Gardinhøyder med blyantfold
Farge Ink
Designer Ralph Lauren
Kolleksjon Pigalle Batik
Tekstiltype Lin / look
Bestill her
Gardinskinner, stål Nexty
Farge Grå Ask
Bestill her

Den gamle kjøkkeninnredningen ble gjenbrukt og redesignet, - eller "pimpet opp" som Ole sier. Halvor har valgt å beholde det originale og plass-effektive kjøkken-innredningen, der samtlige frontene ble fornyet med maling. Ny benkeplate i vakker rustikk eik, og de lyse flisene over benk er de samme som på peisen, for å gi en helhet i den kombinerte kjøkken / stue-løsningen.

Kjøkkenet fikk en egen spisesone og et nytt og større vindu. Her valgte Halvor å montere en trepersienne med store lameller i bredde 50 mm for å skape ekstra lunhet. Fargen heter Muskat og er fra Bambus-kolleksjonen, og han valgte også matchende stigebånd som dekker stigesnorene i persiennen. Trepersiennen er spesielt flott når den er senket helt ned, slik at treverket er godt synlig, og der lamellene kan vris i en åpen posisjon for å slippe inn mest mulig dagslys. Når solen står rett på er det enkelt å vri og lukke lamellene for å justere sol- og lysinnslipp.

Her har de valgt:

Tre-persienner, 50 mm
Stigebånd Standard
Farge Muskat
Designer The Window Studio
Kolleksjon Bambus
Tekstiltype Lin / look
Bestill her

(Foto: Ragnar Hartvig og TMM)

Designteam

Vårt designteam tilbyr deg gratis og helt uforpliktende råd om valg av gardiner, oppheng og solskjerming på chat, e-post eller i en videokonsultasjon, slik at du kan komme i gang med ditt prosjekt. Følg linken her!

Gratis fargeprøver

Du kan også bestille gratis fargeprøver som vil være et perfekt utgangspunkt for å vurdere farger, teksturer og egenskaper opp mot interiør, behov og ønsker. Vi sender i løpet av kort tid! Bestill gratis fargeprøver her!