Energisparing og miljø


Bruken av varme- og klimaanlegg påvirker både miljø og klima. De kan stå for inntil 40% av alle utslipp av karbondioksid og klimagasser, og en forbedring av boligens termiske ytelse kan derfor være et bidrag i arbeidet med å redusere utslipp. Riktig lys- og temperaturkontroll både sommer og vinter er også viktig for å sikre et godt inneklima og komfort og velvære i hjemmet.

Våre lysfiltrerende plissègardiner og rullegardiner, samt Squid® selvklebende vindustekstil består alle av et stort utvalg med ulike åpenhetsfaktorer og farger. Dermed kan du optimalisere hvor mye naturlig lys som slippes inn, og også begrense energiforbruk fra kunstig belysning. Duette plisségardiner er laget av en dobbeltsidig tekstil som har luftlommer som skaper et isolasjonslag som holder varmen inne om vinteren, og varmen ute om sommeren. Dette gir ekstra varme og komfort, og bidrar til energi-effektivitet.

Både plassering og størrelse på vinduene i fasaden vil påvirke hvor mye lys som må filtreres for å unngå blending. Jo tettere og mørkere tekstilen er, eller hvis det har en metallisk side, desto mer effektivt kontrolleres blending. Tilsvarende benyttes et lys tekstil med høyere åpningsfaktor for å slippe inn mer naturlig lys. Hvordan du bruker naturlig lys vil derfor kunne bidra til å forbedre boligens energiytelse, og eget velvære og produktivitet.

Greenguard
FSC
Oeko-tex
Sanitized

Oeko-Tex® Standard 100

Vårt sortiment av rullegardiner og plissègardiner bidrar til et bedre innemiljø fordi de er sertifisert med Oeko-Tex® Standard 100 for helse og sikkerhet, samt Greenguard® garanti for innendørs luftkvalitet. De har i tillegg antibakteriell effekt.

Squid® er en selvklebende, transparent tekstil til vinduet som beskytter mot innsyn samtidig som du kan nyte utsikten. Tekstilen reflekterer en god del av solens varme, på samme måte som en rullegardin. Produktet er utviklet og produseres av Lampe_textiles i Belgia, og består av 100% vevd polyester, og er både anti-bakteriell, PVC-fri og sertifisert i henhold til Oeko-Tex® Standard 100.

FSC®-sertifiserte tresorter

Vårt sortiment av trepersienner og gardinstenger i tre utførelse er laget av FSC®-sertifiserte tresorter. Det innebærer at de er laget av tre fra godt forvaltede skoger som har blitt inspisert og evaluert i henhold til de miljømessige, sosiale og økonomiske prinsipper og kriterier som kvalifiserer til en uavhengig sertifisert i henhold til reglene i Forest Stewardship Council®. Alu-persiennene består av 98% resirkulert aluminium, og produseres etter høye miljø- og kvalitetsstandarder.

En stor del av produktene våre produseres i egne lokaler her i Norge, hvor vi har full kontroll på, og kontinuerlig arbeider for, å ha en minimal miljøpåvirkning i alle arbeidsprosesser, med fokus på å optimalisere prosesser, leveranser og logistikk.